Jadłospis
Poniższy jadłospis jest jedynie poglądowym przykładem tygodniowego menu.
 
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Musli na mleku.

Grahamka z masłem, jajko na twardo w sosie majonezowo- jogurtowym ze szczypiorkiem.
 
Herbata z cytryną.

Jabłko.
Zupa szpinakowa z ziemniakami.

Spagetti w sosie warzywno- mięsnym, sałata w sosie winegret.
 
Kompot owocowy.
Budyń waniliowy z bananami, biszkopty.

Herbata owocowa.
 
Owoc
WTOREK
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane na mleku.
 
Chleb jasny z sałatą, szynką drobiową i serem żółtym, pomidor.
 
Herbata owocowa.
 
Sok wieloowocowy.
Zupa pomarańczowa (krem z dyni) z groszkiem ptysiowym.
 
Kotlet drobiowy panierowany w otrębach i sezamie, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z orzechami.
 
Kompot śliwkowy.
Napój miodowo- cytrynowy.

Bułeczka słoneczna (w cieście naleśnikowym).

Owoc.
ŚRODA
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z wędliny i sera topionego, ogórek świeży

Herbata z cytryną.

Owoc.
 
Herbatka miętowa.
Zupa ziemniaiaczana.

Pulpety z miesa mieszanego z kapustą pekińską w pomidorach, ryż, surówka z cykorii, madarynki z jabłkiem.

Kompot.
Chałka z masłem i dżemem.
 
 
Kawa.
 
Owoc.
CZWARTEK
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki czekoladowe na mleku.

Bułka z ziernami, ser twarogowy z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Owoc.
 
Herbatka rumiankowa.
Zupa zacierkowa.
 
Udka z kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem, gotowany kalafior, brokuł z masłem.

Kompot jabłkowy.
Kasza jaglana z sokiem malinowym.

Herbata owocowa.

Owoc.
PIĄTEK
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki kukurydziane na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szynką i jajkiem, papryka.

Herbata z cytryną.

Owoc.
 
Herbatka miętowa.
Zupa krupnik.

Ryba w panierce w ziołach, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem.

Kompot wiśniowy.
Kruche ciasteczka.

Koktajl owocowy.
 
Losowe zdjęcia z galerii
Wyszukiwarka
Newsletter
Biuletyn informacji publicznej